Австралия иска разследване на пандемията от коронавирус

Австралийският премиер е обсъдил въпроса със САЩ, Франция и Германия
23 апр 2020 01:30, Ния Христова
28
Австралия иска разследване на пандемията от коронавирус
Снимка: БГНЕС
Австралийският премиер Скот Морисън прави опити да осигури подкрепа за международно разследване на пандемията от коронавирус, предаде "Ройтерс", цитиран от БНР. 
 
Морисън е обсъдил въпроса с президентите на САЩ и Франция, Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, както и с германската канцлерка Ангела Меркел. Това съобщиха днес от неговата канцелария. 
 
Австралия си навлече много критики като призова за независимо разследване на произхода на вируса и причините за разпространението му, както и за отговора на Световната здравна организация (СЗО), казват от "Ройтерс". 
 
На 31 декември Китай за първи път съобщи за вируса на СЗО. На 30 януари организацията обяви глобално извънредно положение. Критиците на СЗо смятат, че организацията два пъти е действала със закъснение и това е спомогнало коронавируса да се разпространи толкова бързо. 
 
Според оценки на агенцията с вируса са се заразили около 2,3 милиона души, близо 160 000 от които са починали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Ангел5 И не само докторчето...има и много други убити, опитали се да кажат истината... много влогъри изчезват безследно.Китай и СЗО имат голяма вина.
22
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Зависи кой ще разследва. Ако са наистина независими учени може и да стигнат до създателите на вируса в САЩ, но те едва ли ще да независими, а ще са назначени от САЩ с предварително написани им изводи.
21
2
 
3
 
! Отговори
СИГУРНО преди 4 години
КОРОНА-ВИРУСА Е ТРЯБВАЛО ДА УДАРИ ПРОТЕСТИТЕ В ХОНКОНГ, НО СИГУРНО В ЛАБОРАТОРИЯТА В УХАН НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛО... .!
20
3
 
4
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 4 години
АБСОЛЮТНО---- "КОРОНЕН"... КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙСКИ. НОМЕР ЗА СВЕТА, С ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ.ТАКА СЕ ПРАВИ "КОМУНИЗЪМ"!!!!ДРУГИ ВАРАНТИ---НЯМА!!!!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 АнонименКой пусна вируса в Китай ? Държава с три букви отвъд океана. май тя ще плаща на целия свят
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралия да пита първо Бил Гейтс по въпроса за коронавируса тъй като е негово творение
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жълтите трябва да платят трилиони за имуществени и морални щети! Иначе пълен бойкот ,докато се озъбят.....
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"фащ се стресна, че жълтурките стават икономически и технологичен лидер и решиха да им сложат прът е колелата, марионетките им ги подкрепят, както обикновено"Само че колелото се оказа доста здраво, пръта се строши, излетя и се заби право в очото на чичо ви Сам ;)
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фащ се стресна, че жълтурките стават икономически и технологичен лидер и решиха да им сложат прът е колелата, марионетките им ги подкрепят, както обикновено
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва са пълни глупости, Китай уведоми за нова болест - за която няма налични данни. Един месец по-късно се мобилизира, наложи карантина и строги ограничения. СЗО се опита да омаловажи случващото се (сега разбираме защо), още февруари месец се знаеше, ще вируса ще плъзне - този извод можеше да си направи всеки, който не слуша про*тотиите на корумпираните медии (най-вече българските) и откровено мало*ните ***.
13
2
 
7
 
! Отговори
Теория преди 4 години
Представям си трима банкери ...стоят и мислят как да направят нова рецесия по-бързо. И единият казва ...имам човек в китай....ще свърши работа, после го чистим и сме чисти.
12
0
 
4
 
! Отговори
Австралия=Пудел преди 4 години
На Вкб и САЩ.
11
4
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
Ако се окаже че, Гейтс има пръст в тази каша, то САЩ трябва ли да плати на останалите държави?
10
12
 
11
 
! Отговори
Да преди 4 години
Просто е, Китай трябва да бъде поставен на мястото му, много прекалено много се възгордя и изнагля!!!
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички засегнати страни трябва да поискат международно разследване за произхода на корона вируса и прикриването на епидемията от Пекин и СЗО почти до края на февруари 2020 г! Изплащането на РЕПАРАЦИИ от комунистически китай е нищожна компенсация, сравнено с трагедията на милиони по света! ИЗОЛАЦИЯ на китай, санкции, изплащане на РЕПАРАЦИИ за убитите невинни, а ако откаже- коалиция водена от САЩ за нанасяне на удари, включително ядрени
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някъде четох че пазарът за диви животни в Ухан работи..открили са го отново и можем да похапнем прилеп,плъх,панголин ,ще ни го разфасоват на място в краката ни.
7
7
 
17
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Китай трябва да бъде наказан както Япония всв, това е иначе ком партията им ще унищожи нашия свят
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адмирации за австралийския премиер! Трябва да се направи независимо разследване на тази пандемия, че току виж, резултатите за произхода на covid шокирали света още веднъж!
5
9
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Само и единствено при един вариант Китай може да допусне чужди експерти и следователи да разследват Корона вируса .Ако след това ги убие , както стана с докторчето което се опита да предупреди света !
4
2
 
21
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
Австралийското правителство винаги мисли рационално. Спасителния пакет от $ 320 билиона за работници и работодатели е доста добър и макар да забави икономиката, ще се справят бързо. Парите се дадоха безвъзмездно във вид на помощ, тъй като и работници и работодатели са плащали данъци за тях преди. Решиха да спасят човешки живот дори и икономически малко да пострадат. Но винаги са търсили отговорност от тези които нанасят щети и затова сега ще ги подкрепят в независимо разследване на Китай и СЗО.